Dag 6.Recept på favorit bakvärk
25 g jäst
3 dl mjölk
75 g smör eller margarin
1 krm salt
1 dl socker
8 dl vetemjöl
2 tsk kanel
50 g smör eller margarin
0,5 dl pärlsocker
1 ägg
3 dl mjölk
75 g smör eller margarin
1 krm salt
1 dl socker
8 dl vetemjöl
2 tsk kanel
50 g smör eller margarin
0,5 dl pärlsocker
1 ägg
Smula jästen i en stor bunke. Värm 75 gram fett med mjölk fingervarmt.
Tillsätt till bunken och lös upp jästen. Tillsätt 0,5 deciliter socker, salt och nästan allt mjöl.
Arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
Rör under tiden ihop 0,5 deciliter socker med 50 gram fett samt kanel.
Ta upp degen på bakbänk och knåda smidig.
Dela på två och kavla ut till liggande rektanglar en bit i taget.
Bred på kanelsmöret och rulla ihop från långsidan.
Skär i 2 centimeter breda bitar och lägg på bakplåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckt i cirka 25 minuter till.
Vispa ihop ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker. Sätt ugn på 225 grader.
Baka i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg.
Tillsätt till bunken och lös upp jästen. Tillsätt 0,5 deciliter socker, salt och nästan allt mjöl.
Arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
Rör under tiden ihop 0,5 deciliter socker med 50 gram fett samt kanel.
Ta upp degen på bakbänk och knåda smidig.
Dela på två och kavla ut till liggande rektanglar en bit i taget.
Bred på kanelsmöret och rulla ihop från långsidan.
Skär i 2 centimeter breda bitar och lägg på bakplåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckt i cirka 25 minuter till.
Vispa ihop ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker. Sätt ugn på 225 grader.
Baka i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg.
Kommentarer
Trackback