snattade från syster :)

Min hjälte, min älskade pappa. Staffan Degerling är född i kalix 1967, men han är uppväxt i Korpilombolo hela sin uppväxt! Flyttade till Gällivare 1973 tsm med min farmor, farfar, faster & farbror. Farmor kommer från Fällan som ligger utanför Korpis, hon föddes med efternamnet Uusitalo. Min farfar kommer från Markuswinsa och föddes med efternamnet Isaksson. När farmor och farfar gifte sig tog farmor efternamnet Isaksson. Men de blev strul i korpis med posten så köpte dom efternamnet Degerling istället! Pappa har även 2 syskon, Min faster Kristina Degerling & min farbror Roger Degerling.

De är så att min släkt har alltid varit nära. Vi är inte en släkt som inte har kontakt med varandra, vi är inte en släkt som bråkar med varandra och inte pratar. Vi har sån samhörighet tror jag det heter! 

Men min pappas släkt är inte stor, på pappas sida har jag endast 6 kusiner och även vi kusiner har varit nära. Vi har umgåtts mkt som små =) 

Min pappa iaf, är den bästa pappan man kan önska sig. Han gör verkligen allting för mej ! Han har funnits vid min sida vad som än har hänt, han har skyddat mej från allt ont han har kunnat. My hero. Men jag och pappa har ofta våra diskutioner, vi drar inte alltid jämt pågrund av att vi är så himla lika till sättet. Vi har inge tålamod alls, himla kortstubin, inte lugna någonstans. Går det inte som vi vill då rycker de ur skallen, man blir så himla arg!
Jag är pappas lilla flicka och kommer alltid att vara de 
Min ängel, min kära mamma. Birgitta Wettainen är född i Gällivare 1967. Hon är uppvuxen i Tärendö. Hon flyttade till Gällivare 1985, hon var 15år gammal, men hon flyttade inte ensam utan med en av mina mostrar. Hon hann bo 9år i Gällivare innan jag ploppade ut ;) Min mormor är ifrån Muonio i finland, och morfar är ifrån ekorrbäcken som ligger 1,5 mil utanför Tärendö. Mormor hette Alaniemi från början, och morfar hette Wettainen ! Så när dom gifte sig tog mormor Wettainen.

I min mammas syskon skara är dom hela 8st. Fem systrar och tre bröder. Vi är en ganska stor släkt på den sidan, jag har hela 15st första kusiner :)  

Jag och min mamma har alltid samma åsikter, hon är mera lätt att tas med än min far. Min mamma har alltid varit så förståelig och alltid sett allt från den bästa sidan. Hon har aldrig viljat se de dåliga i saker och ting! Min mamma och jag drar inte alltid så jämt, men oftast så gör vi de. Mitt utseende kommer nog mesta dels från mamma, vi ser himla lika ut och man får ofta höra det ;) 

Min mamma har alltid vela de bästa för mej och min syster, hon gör allt för oss. Jag älskar verkligen mina föräldrar! Jag är stolt att jag har just dom som föräldrar.
snattade allfakta från syster www.racermutta.blogg.se ! ;D




/Jennifer Wettainen






hej rumpa

hejsan på er har inge att skriva i den här jävla bloggen ! ge mig något jag kan skriva om, har inge i skallen. Komentera de ni vill att jag ska skriva om :)
Tänkte berätta lite om min dag har umgåtts med katti ett tag, sen har jag varit på en promenad med hunden. Imon blire stallet us-möte planera ännu mer inför luciashowen har börja lite smått med att sätta upp afirsher (stavningen?)
sen ska jag mest troligen rida lektion tror jag kör på de, var som ett tag sen kanske dags =)




/Jennifer Wettainen

min önskelista

tänkte ladda upp vad jag vill ha i julklapp ;)

Sony Ericsson Vivaz Pro

svart tror jag att jag vill ha, 2770 :-
compaq dator vet inte pris vill ha med, windows 7
vill verkligen ha en kingsland jack, onödigt men är så jävla besatt av den :)
typ 1500 :-
Ska ta och kolla lite film,sen ska jag äta lite sen fara på hästägarmöte ;) slänger in ett inlägg sen.


/Jennifer Wettainen


beck

Ska ta och kolla beck till tio,sen ska jag duscha och fika något :) orkar inte blogga har inge att skriva.


/Jennifer Wettainen

glömt helt bort

jag har ju sagt att jag färgat hårt men inte vissat någon bild, tänkte bara slänga upp en bild på håret :)

före

efter  blont eller mörkt ? :)





/Jennifer Wettainen

Johanna Isrealsson ♥

Imon far min lille gumma till jämtön, fan vad roligt och fara till världens finaste sommar stuga♥ Hon kommer hem på söndag då ska vi tolka, då får jag pussa på henne mktmkt ;) Ska + ha hennes lille pålle gul ♥ Men nu måste jag äta och sen till stallet.


älskar er båda ♥








/Jennifer Wettainen

JAG HATAR ENGELSKA

!!

16.00

Min dag började med att jag vaknade klockan 07.15, fikade och allt de där andra. Stack till skolan, började med matte jobbade inte så långt en sida ! så hade vi fysik järker kom aldrig så vi fick ha lektion med tord, fast han hade också en annan klass så vi var mest själv, men killarna hade suddkrig med mig och Linnéa :O Dom har inge liv .
Sen hade vi idrott, vi hade svinroligt ! ;) haha var faktiskt med, sen lunch köttbullar och makisar, Inte värdens godaste,sen blev de so jobbade som en harre sprang kände mig väldigt duktig. Är så less på söka fakta och hela arbetet ska vara inne om 8 dagar! Tror fan inte att jag kommer hinna. Men ska lägga in felicias bilder på ett usb. sen drar jag vidare till stallet, med mina underbara vänner ♥ Ska ta hand om världens finnaste ♥
min sista skoldag för den här veckan :) mina planer är att jag ska fara till stallet efter jag varit i skolan, ska rida ut med ylva & max, puss ♥


/Jennifer Wettainen

Munsboro bridgie

Jk fotade lite bilder på bibbi & Felicia. F ska ha en fondväg med bibbi på, men bilderna blev inte så bra tkr varken jag eller jk. Så jag har gjort om dom lite. Men ska sova nu, slänger in ett inlägg imon ;)
Här kommer bild bomb!







söt som socker






/Jennifer Wettainen

02.09

Har varit i stallet idag, longerade den fina ! Jätte duktig aldrig varit med om någon så fin häst. Lugn & lydig också, han brukar aldrig vara så närhan får springa på lina då springer han och lägger öronen bak och lyssnar inte ett piss, men i dag var de en otroligt lugn ponny =)

Imon blire kanske stallet och fota Felicia & Bibbi, ska fota syster när hon hoppar i snön också fysatans vad kallt! Efter de blire kanske stallet får se, känner att jag bara vill vara hemma o plugga tyska eftersom att jag ligger så satans efter, alla har lämna in halvajobbet o inte jag ! Så känner att de börjar bli lite panik. Men vi ser ju hur de blir imon :)
Jag älskar dig så jävla mkt, du är för underbar ..






/Jennifer Wettainen

18.30

Min dag började med att katti sov hos mig, drog till skolan typ tio i nio. Hade matte jobbade ut hela boken! Sen hade vi språkval och svenska sen slutade vi :) Tog med mig katti hit hem, hon slocknade direkt typ jag kollade lite tv, sen for hon vid fyra hem för att äta då slocknade jag oxå sov i två timmar, nu har mina kussiner kommit. Katti vill nu att jag ska börja fixa mig och att vi ska gå ut, måste fara och käka någonstans har inte ätit sen 12. Men slänger in ett till inlägg innan kärleksnatten är slut ! Typ första lång inlägget på länge har fan inge lust att skriva fem sidor om mitt liv, bättre korta och fler ist för långa o få !





/Jennifer Wettainen

2010-11-19

Jag och ligger och kollar spökfilm på luleåridklubb.
bli inte för rädd






/Jennifer Wettainen


Ska umgås med pigan äntligen har inte varit med henne på två veckor ! men nu ska jag gå och möta henne puss ♥ ♥


/Jennifer WettainenY

Eminem not Afraid

hejhej bloggen visst blev nya headern fin? :) Älskar julia hon är så jävla grym <3
Tkr ni den var snygg? ;)
Idag har jag varit i stallet från typ två till halv åtta, red dressyr i ridhuset med Jonni & Vicki gick jätte bra var super fin. Blev jätte svettig jobbade så hårt, imon blire nog kanske en uteritt med samma personen ;) is inte berätta med om min tråkiga dag !

Tänkte i allafall ladda upp lite bilder från klubbtävlingen som var för någon helg sen, men glömt ladda upp bilderna. 1:a Fanny & Fabbe delad 2:a Johanna & Mr crocket , Caroline & Clatch 3:a Elina palmhed :)
Elina palmhed & Casper

Felicia unga nilsson & Bibbi

Johanna Israelsson & gulan

Caroline & Clatch

Julia unga apelqvist & Vermina




kram









/Jennifer WettainenY

julia hälsar på!

hej hej jennifers blogg, det är julia som skriver =)

Jag har gjort en header till jennifer. Tyckte om den lite på nå sätt  och det var nånting som jag inte gillade på den, men jag kan inte sätta fingret på det! Om du inte är nöjd med nånting jennifer så äre bara att säga till så ändrar vi! :)

Denhär headern fick jennifer som tack för att hon fotade mig och blå idag!








2010-11-15

chillar lite, ska städa mitt rum sen drar jag nog till stallet :) Vet inte vad pållen ska få göra idag, inga planer kanske skritta ut eller dressyra inne,men de tror jag att han inte vill haha ;) Men slänger in ett inlägg efter jag städat.






/Jennifer WettainenY

Mr crocket & Asterix

Jag älskar er mina killar! Om jag ska fortsätta eller sluta helt, vill fan bara flytta här i från. Men jag vet inte kanske bättre jag satsar på någon annan ist!

Har varit i stallet ridit dressyr med asse gick jätte bra :) älskar verkligen den pållen, men lite bråk och stök blev de oxå vet fortfarande inte hur jag ska göra med allt de här :/ kyss

du är den bästa ♥

du är den vackraste ♥

i miss you .




/Jennifer WettainenY


från hjärtat

Kom just hem från sara, lite flummig vi var. Vi gick till statoil vi har nog inge liv :)


/Jennifer WettainenY

Jag förstår mig inte på dig ibland, blir bara så besviken

.

00:00

godnatt, orkar fan inte blogga !



<3







/Jennifer WettainenY


14.37

sitter med vännerna Elin & Hanna ;) Vet inte riktigt vad vi ska göra, ska käka först sen sticker vi nog ut =) Blir inge stall mår inge bra ont i halsen :/ HAHA så som vi har skrikigt, Har varit i luleå sen lördags kom hem i går. rolig helg vi vann hela skitet (stavningen?) i gymkana et var jämt men då gick de lite snet, för dom andra så vi kom hem med vinsten och åkte dit utan ! ;)
De vi skrek var: Vi är laget som aldrig tappar taget tappar vi taget så kommer vi igen vilketgäng vilketgäng vilket super gäng åååh dundret !!

Vi hejade oxå på haparanda, o norrskenets rid och körsällskap ;)
Och nästa året tar vi de igen..

puss



/Jennifer WettainenY

6/11

drar till luleå imon, har inte tid att blogg. Kommer inte blogga fören på söndag ! Och på måndag börjar skolan :/
Men nu måste ja verkligen sova, en lång och rolig dag väntar ..

kramiz




/Jennifer WettainenY

dålig uppdatering

Har inte haft tid med bloggandet när man har lov !
Men tänkte bara ta och säga att i dag hade vi halloween fest på stallet, med spökrunda ;) Min vecka har varit fullbokad hela tiden. I mon blire att göra gröna kortet hoppas jag klarar de skulle fan sitta skönt, börjar halv tio o är typ 3-5 timmar! =/
Till helgen åker jag till luleå eller us, på gymkana med andra ridklubbar OCH VI SKA VINNA !! så nu taggar vi till luleå o tar med oss på hem vägen vinsten ;)
Men nu måste jag faktist ta o sova, en lång o rolig dag imon också väntas ju :)
puss <3







/Jennifer WettainenY


RSS 2.0